Place your order today before 5pm
and we'll ship it today.
(Except in case of a temporal lack of stock)
W sklepie AporVino mają Państwo możliwość zakupu win pochodzących z najlepszych apelacji, jak również mogą Państwo uczestniczyć w różnego rodzaju spotkaniach prowadzonych przez naszych najlepszych sommelierów. Dzięki najnowocześniejszej technologii udało nam się zgromadzić najlepsze trunki z całego świata, ale także dostarczyć Państwu łatwy do n...
W sklepie AporVino mają Państwo możliwość zakupu win pochodzących z najlepszych apelacji, jak również mogą Państwo uczestniczyć w różnego rodzaju spotkaniach prowadzonych przez naszych najlepszych sommelierów. Dzięki najnowocześniejszej technologii udało nam się zgromadzić najlepsze trunki z całego świata, ale także dostarczyć Państwu łatwy do nich dostęp, czyli wirtualną wizytę w naszym sklepie internetowym. W naszym asortymencie dominują wina czerwone słodkie, półsłodkie, wytrawne, półwytrawne z ciemnych i białych winogron. Wszystkie o intensywnym, mocno owocowym smaku oraz przyjemnym aromacie. Już teraz mogą Państwo cieszyć się butelką ekskluzywnego wina wyprodukowanego w dowolnym miejscu na świecie i o każdej porze dnia i nocy! Dbamy o wygodę i zadowolenie naszych konsumentów. W tym miejscu, czyli online możesz kupić najlepsze wina z terytorium Hiszpanii, a także inne produkowane w różnych regionach świata dokładnie wyselekcjonowane przez nasz zespół degustatorów. Oferowane alkohole to doskonała propozycja na prezent, znakomicie sprawdzą się jako dodatek do dań. Naszym celem jest ułatwienie Państwu zakupu wina, które będzie w pełni i możliwie najlepiej spełniać potrzeby i w całości będą dostosowane do państwa gustów.
Grono jest owocem, które wykazuje tendencję do fermentacji, a zatem, z łatwością można uznać, że był to pierwszy trunek lub napój alkoholowy, który człowiek, od wieków, zna i sięga. Naturalny cukier i kwasy zawarte w gronach z powodzeniem wystarczają do tego, aby zachodził naturalny proces produkcji, w którym cukier przekształca się w alkohol. Choć istnieje niewiele faktów dotyczących jego odkrycia, to możemy sobie jedynie wyobrazić, że było to swego rodzaju odkrycie, które miało miejsce, przez tzw. czysty przypadek lub czyjeś zaniedbanie w wyniku pozostawienia kilku winogron w misce, które samoistnie przeszły w stan fermentacji. Ale to, czego jesteśmy pewni, jest następujące: Istnieją bowiem archeologiczne dowody na to, że cała, cenna delikatność wina produkowanego na terenie Hiszpanii trwa znacznie dłużej, aniżeli to można sobie wyobrazić. Wino hiszpańskie było produkowane już w okresie neolitu, zgodnie z tym, co wskazują dowody znalezione w górach Zagros, natomiast obecnie znana i jednocześnie najstarsza winnica, której historia powstania jest datowana na 6000 p.n.e znajduje się w Armenii. Natomiast najstarsze dokumenty dotyczące zbiorów i tłoczenia winogron, czyli "Prace i dni" Hezjoda, pochodzą z VIII wieku p.n.e.
Wino, na początku spożywane i konsumowane wyłącznie przez przedstawicieli wyższych sfer różnych cywilizacji, zyskało tak ogromne znaczenie, że nawet w Egipcie, Grecji i Rzymie, szczególną czcią otaczano boga Dionizosa lub Bachusa (boga wina) organizując na ich cześć, nadzwyczajne uroczystości i festiwale, które miały na celu zapewnić obfitość zbiorów grona. Istnieją nawet legendy, które mówią o tym, że np. podbój Azji prowadzony przez Dionizosa odbył się dzięki armii składającej się z muzyków i tancerzy, którzy zawsze oferowali wino. Po upadku Cesarstwa Rzymskiego, rozwój winiarstwa i enologii w Hiszpanii i w pozostałej części Europy, znajdował się w rękach chrześcijańskich mnichów, którzy dokładali wszelkich starań, aby poprawić jakość produkowanych przez siebie trunków. Z drugiej strony, tradycja chrześcijańska nadała winom znaczenie symboliczne. Zaczęto stosować i konsumować je na uroczystościach religijnych, które stały się częścią złożonego systemu ikonograficznego jednego z najważniejszych w religii, a także w historii świata, który, oczywiście, jest nadal obowiązujący i stosowany.
Istnieje wiele, bardzo znanych zaleceń lekarskich dotyczących wina: regularne i umiarkowane spożycie będzie oznaczać pewne korzyści dla naszego ciała i organizmu, ale przede wszystkim, ma zbawienny wpływ na nasz nastrój. Wino czerwone wytrawne, półwytrawne, słodkie, półsłodkie, mocne czy łagodne - każde z nich posiada różne właściwości, a wybór butelki to indywidualna kwestia każdego z nas. Oto niektóre z najważniejszych czynników zdrowotnych:
W Hiszpanii, kultura winiarska sięga czasów panowania Greków i Fenicjan, którzy przywieźli winorośl ze swojego terytorium i „rozkrzewili ją” na terenie Hiszpanii. Śródziemnomorski klimat i położenie geograficzne jeszcze bardziej wzmocniły możliwości tych roślin, które szybko wrosły w tradycję, jak i stały się główną gałęzią przemysłu, dzięki której Hiszpania znajduje się w światowej czołówce producentów win rozpoznawanych w każdym zakątku świata.
Rodzime odmiany winorośli to łączna ilość wykraczająca ponad 600 odmian, jednakże większość win hiszpańskich jest produkowanych zaledwie z 20 odmian, wśród których, czołówkę zajmują takie szczepy jak: Tempranillo, Albariño i Garnacha. Obecnie, grona uprawiane są w 17 hiszpańskich gminach, nie licząc tych najbardziej znakomitych, czyli Ribera del Duero, La Rioja, Jerez, Rías Baixas y Penedés. W dowolnym miejscu na świecie można rozkoszować się smakiem hiszpańskiego wina oraz łatwo wyszukać profesjonalnego przedstawiciela hiszpańskiej kultury winiarskiej. W sklepie AporVino znajdą Państwo najlepsze trunki idealne dla amatorów i zaawansowanych koneserów. Wino z białych winogron, czerwone, czy półsłodkie? Wybór jest ogromny, a my chętnie doradzimy w wyborze najlepszej butelki!
Obecnie istnieje możliwość kupienia win z całego świata na skalę międzynarodową. Niezależnie skąd pochodzimy i gdzie mieszkamy można zakupić wyborne trunki w takich krajach jak: Francja - kraj szczycący się długowieczną tradycją winiarską. Trunki produkowane są w apelacjach: Alzacji, Bordeaux, Burgundii i Szampanii. Włochy, największy producent i eksporter wina na świecie produkowanego w takich regionach chronionych, jak: Lazio, Piemont, Sycylia i Toskania. Portugalia ze swoim słynnym winem Porto, a także Niemcy, które koncentrują się na produkcji win białych.
Kultura winiarska to nie tylko stary kontynent. Również, po drugiej strony oceanu można znaleźć wiele, ważnych winiarni. Stany Zjednoczone stały się jednym z wiodących producentów wina na świecie, zwłaszcza stan Kalifornia, podczas gdy Chile słynie z produkcji wysokogatunkowych trunków znanych nie tylko na terenie Ameryki Południowej.
Szukasz wina czerwonego półwytrawnego, delikatnego z białych winogron, lub o słodkim mocno owocowym smaki? Proszę wybrać jeden z poniższych obszarów upraw lub użyć filtrów znajdujących się po lewej stronie (w zależności od wersji komputera), aby zawęzić zakres swojego wyszukiwania. Na przykład, jeśli chciałbyś wyszukać wino czerwone produkowane w określonej winnicy, należy przejść i kliknąć w określoną zakładkę.
Finca El Bosque to intensywne i ekskluzywne wino z wyjątkowej winnicy. Tempranillo jednoodmianowe dojrzewające w beczkach z dębu francuskiego i środkowoeuropejskiego. Imponująca , intensywna i długotrwała Rioja , której nie można przegapić. WAŻNE: Sprzedaż a la avanzada lub primeur, dzięki której można kupić wino na około...
W roczniku 2016 otrzymuję 96 Peñín Z jednej z najbardziej znanych posiadłości Viñedos Sierra Cantabria: La Veguilla Wino, które w innych rocznikach było mocne, smaczne, z dobrze zaznaczonymi taninami, o dużej długości, mineralności i wspomnieniach dojrzałych owoców. WAŻNA SPRAWA: Sprzedaż dla zaawansowanych lub...
Dominio de Pingus to wspaniałe wino Peter Sisseck, jak również zarys tego, co może zaoferować nie tak dostępny Pingus. Dzięki swojemu skoncentrowanemu i mineralnemu charakterowi jest dobrym przykładem win Sissecka. Może być spożywane teraz lub w ciągu 8 lat od momentu wydania. WAŻNE: Sprzedaż do zaawansowanych lub primeur, dzięki czemu można...
Château Latour À Pomerol to jednoodmianowe wino Merlot, starzone przez 18 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. W 1917 roku zamek został nabyty przez Mme Loubat, właścicielkę Château Petrus. Winnica jest uprawiana przez Jeana-Pierre'a Moueixa od 1962 roku. Latour À Pomerol słynie z produkcji skoncentrowanych win o idealnej...
Rezerwat Taittinger Brut jest produkowany przez Bodegas Champagne Taittinger, zlokalizowaną w miejscowości Szampania (Francja). Odmiana winorośli Pinot Noir i Chardonnay. Dojrzewa 3-4 lata.
Jest to białe wino, które wyróżnia się swoim Świetnie Saldo , elegancja Tak czystość . Kolor żółty błyszczący. Wielki wentylator ręczny aromatyczny który obejmuje takie jak dojrzała nektarynka, owoc pigwy, błyszczy pigwy. W ustach prezentuje się Dobry tom , To jest zbudowany , smaczny , złożony Tak kremowy . Z finał...
Jest to białe wino, które wyróżnia się swoim Świetnie Saldo , elegancja Tak czystość . Kolor żółty błyszczący. Wielki wentylator ręczny aromatyczny który obejmuje takie jak dojrzała nektarynka, owoc pigwy, błyszczy pigwy. W ustach prezentuje się Dobry tom , To jest zbudowany , smaczny , złożony Tak kremowy . Z finał...
Na wysokości 1000 metrów nad poziomem morza, w ukrytym miejscu w Dolina Iruelas -w Sierra de Gredos – mała winnica Grenache o powierzchni zaledwie 1,5 hektara produkuje wspaniałe winogrona, z którymi Daniela Gómeza Jiméneza-Landiego produkuje jedno z najbardziej wyrazistych win czerwonych na półwyspie. Skarb dla...
Tomas Postigo jest pierwsza piwnica w otrzymaniu Ślad węglowy , a etykieta ekologiczna co gwarantuje zrównoważone i przyjazne dla środowiska praktyki. W winnicach Tomas Postigo , l Winogrona są zbierane w optymalnym punkcie dojrzałości w małych skrzyniach o wadze 10 kg i przenoszone bezpośrednio do winnicy. Tomas Postigo w wieku 5...
LUKSUSOWE ETUI NA 3 BUTELKI. Płatność Carraovejasem Jest to klasyczna czerwień Ribera del Duero, prawdziwa ikona wśród win Ribera, czerwone, które wyprzedaje się co roku w ciągu kilku miesięcy od dotarcia na rynek. Jest to wino powstałe z mieszanki winogron. Tinto Fino, Cabernet Sauvignon i Merlot . Wino smaczne, eleganckie i...
Rebollo to wyjątkowe czerwone wino, mieszanka winogron z 37 różnych działek Ribera del Duero. Leżakował przez 12 miesięcy w beczkach rebollo (Quercus pyrenaica). Wynik mieszania 35 różnych win, w zależności od pochodzenia winogron i rodzaju beczki. Harmonijny i elegancki, pełen wspomnień czerwonych owoców i prażonych nut starzenia.
Rebollo to wyjątkowe czerwone wino, mieszanka winogron z 37 różnych działek Ribera del Duero. Leżakował przez 12 miesięcy w beczkach rebollo (Quercus pyrenaica). Wynik mieszania 35 różnych win, w zależności od pochodzenia winogron i rodzaju beczki. Harmonijny i elegancki, pełen wspomnień czerwonych owoców i prażonych nut starzenia.