Place your order today before 5pm
and we'll ship it today.
(Except in case of a temporal lack of stock)
W sklepie AporVino mają Państwo możliwość zakupu win pochodzących z najlepszych apelacji, jak również mogą Państwo uczestniczyć w różnego rodzaju spotkaniach prowadzonych przez naszych najlepszych sommelierów. Dzięki najnowocześniejszej technologii udało nam się zgromadzić najlepsze trunki z całego świata, ale także dostarczyć Państwu łatwy do n...
W sklepie AporVino mają Państwo możliwość zakupu win pochodzących z najlepszych apelacji, jak również mogą Państwo uczestniczyć w różnego rodzaju spotkaniach prowadzonych przez naszych najlepszych sommelierów. Dzięki najnowocześniejszej technologii udało nam się zgromadzić najlepsze trunki z całego świata, ale także dostarczyć Państwu łatwy do nich dostęp, czyli wirtualną wizytę w naszym sklepie internetowym. W naszym asortymencie dominują wina czerwone słodkie, półsłodkie, wytrawne, półwytrawne z ciemnych i białych winogron. Wszystkie o intensywnym, mocno owocowym smaku oraz przyjemnym aromacie. Już teraz mogą Państwo cieszyć się butelką ekskluzywnego wina wyprodukowanego w dowolnym miejscu na świecie i o każdej porze dnia i nocy! Dbamy o wygodę i zadowolenie naszych konsumentów. W tym miejscu, czyli online możesz kupić najlepsze wina z terytorium Hiszpanii, a także inne produkowane w różnych regionach świata dokładnie wyselekcjonowane przez nasz zespół degustatorów. Oferowane alkohole to doskonała propozycja na prezent, znakomicie sprawdzą się jako dodatek do dań. Naszym celem jest ułatwienie Państwu zakupu wina, które będzie w pełni i możliwie najlepiej spełniać potrzeby i w całości będą dostosowane do państwa gustów.
Grono jest owocem, które wykazuje tendencję do fermentacji, a zatem, z łatwością można uznać, że był to pierwszy trunek lub napój alkoholowy, który człowiek, od wieków, zna i sięga. Naturalny cukier i kwasy zawarte w gronach z powodzeniem wystarczają do tego, aby zachodził naturalny proces produkcji, w którym cukier przekształca się w alkohol. Choć istnieje niewiele faktów dotyczących jego odkrycia, to możemy sobie jedynie wyobrazić, że było to swego rodzaju odkrycie, które miało miejsce, przez tzw. czysty przypadek lub czyjeś zaniedbanie w wyniku pozostawienia kilku winogron w misce, które samoistnie przeszły w stan fermentacji. Ale to, czego jesteśmy pewni, jest następujące: Istnieją bowiem archeologiczne dowody na to, że cała, cenna delikatność wina produkowanego na terenie Hiszpanii trwa znacznie dłużej, aniżeli to można sobie wyobrazić. Wino hiszpańskie było produkowane już w okresie neolitu, zgodnie z tym, co wskazują dowody znalezione w górach Zagros, natomiast obecnie znana i jednocześnie najstarsza winnica, której historia powstania jest datowana na 6000 p.n.e znajduje się w Armenii. Natomiast najstarsze dokumenty dotyczące zbiorów i tłoczenia winogron, czyli "Prace i dni" Hezjoda, pochodzą z VIII wieku p.n.e.
Wino, na początku spożywane i konsumowane wyłącznie przez przedstawicieli wyższych sfer różnych cywilizacji, zyskało tak ogromne znaczenie, że nawet w Egipcie, Grecji i Rzymie, szczególną czcią otaczano boga Dionizosa lub Bachusa (boga wina) organizując na ich cześć, nadzwyczajne uroczystości i festiwale, które miały na celu zapewnić obfitość zbiorów grona. Istnieją nawet legendy, które mówią o tym, że np. podbój Azji prowadzony przez Dionizosa odbył się dzięki armii składającej się z muzyków i tancerzy, którzy zawsze oferowali wino. Po upadku Cesarstwa Rzymskiego, rozwój winiarstwa i enologii w Hiszpanii i w pozostałej części Europy, znajdował się w rękach chrześcijańskich mnichów, którzy dokładali wszelkich starań, aby poprawić jakość produkowanych przez siebie trunków. Z drugiej strony, tradycja chrześcijańska nadała winom znaczenie symboliczne. Zaczęto stosować i konsumować je na uroczystościach religijnych, które stały się częścią złożonego systemu ikonograficznego jednego z najważniejszych w religii, a także w historii świata, który, oczywiście, jest nadal obowiązujący i stosowany.
Istnieje wiele, bardzo znanych zaleceń lekarskich dotyczących wina: regularne i umiarkowane spożycie będzie oznaczać pewne korzyści dla naszego ciała i organizmu, ale przede wszystkim, ma zbawienny wpływ na nasz nastrój. Wino czerwone wytrawne, półwytrawne, słodkie, półsłodkie, mocne czy łagodne - każde z nich posiada różne właściwości, a wybór butelki to indywidualna kwestia każdego z nas. Oto niektóre z najważniejszych czynników zdrowotnych:
W Hiszpanii, kultura winiarska sięga czasów panowania Greków i Fenicjan, którzy przywieźli winorośl ze swojego terytorium i „rozkrzewili ją” na terenie Hiszpanii. Śródziemnomorski klimat i położenie geograficzne jeszcze bardziej wzmocniły możliwości tych roślin, które szybko wrosły w tradycję, jak i stały się główną gałęzią przemysłu, dzięki której Hiszpania znajduje się w światowej czołówce producentów win rozpoznawanych w każdym zakątku świata.
Rodzime odmiany winorośli to łączna ilość wykraczająca ponad 600 odmian, jednakże większość win hiszpańskich jest produkowanych zaledwie z 20 odmian, wśród których, czołówkę zajmują takie szczepy jak: Tempranillo, Albariño i Garnacha. Obecnie, grona uprawiane są w 17 hiszpańskich gminach, nie licząc tych najbardziej znakomitych, czyli Ribera del Duero, La Rioja, Jerez, Rías Baixas y Penedés. W dowolnym miejscu na świecie można rozkoszować się smakiem hiszpańskiego wina oraz łatwo wyszukać profesjonalnego przedstawiciela hiszpańskiej kultury winiarskiej. W sklepie AporVino znajdą Państwo najlepsze trunki idealne dla amatorów i zaawansowanych koneserów. Wino z białych winogron, czerwone, czy półsłodkie? Wybór jest ogromny, a my chętnie doradzimy w wyborze najlepszej butelki!
Obecnie istnieje możliwość kupienia win z całego świata na skalę międzynarodową. Niezależnie skąd pochodzimy i gdzie mieszkamy można zakupić wyborne trunki w takich krajach jak: Francja - kraj szczycący się długowieczną tradycją winiarską. Trunki produkowane są w apelacjach: Alzacji, Bordeaux, Burgundii i Szampanii. Włochy, największy producent i eksporter wina na świecie produkowanego w takich regionach chronionych, jak: Lazio, Piemont, Sycylia i Toskania. Portugalia ze swoim słynnym winem Porto, a także Niemcy, które koncentrują się na produkcji win białych.
Kultura winiarska to nie tylko stary kontynent. Również, po drugiej strony oceanu można znaleźć wiele, ważnych winiarni. Stany Zjednoczone stały się jednym z wiodących producentów wina na świecie, zwłaszcza stan Kalifornia, podczas gdy Chile słynie z produkcji wysokogatunkowych trunków znanych nie tylko na terenie Ameryki Południowej.
Szukasz wina czerwonego półwytrawnego, delikatnego z białych winogron, lub o słodkim mocno owocowym smaki? Proszę wybrać jeden z poniższych obszarów upraw lub użyć filtrów znajdujących się po lewej stronie (w zależności od wersji komputera), aby zawęzić zakres swojego wyszukiwania. Na przykład, jeśli chciałbyś wyszukać wino czerwone produkowane w określonej winnicy, należy przejść i kliknąć w określoną zakładkę.
Jaloco Gran Reserva to oszałamiające czerwone wino, które reprezentuje charakter i dumę kraju Estremadura. Wykonane w tradycyjny sposób i starzone przez 24 miesiące w beczkach z amerykańskiego dębu. Głębokie i urzekające, pełne aromatów czerwonych owoców i eleganckich akcentów wanilii, toffi i drewna.
Jaloco Gran Reserva to oszałamiające czerwone wino, które reprezentuje charakter i dumę kraju Estremadura. Wykonane w tradycyjny sposób i starzone przez 24 miesiące w beczkach z amerykańskiego dębu. Głębokie i urzekające, pełne aromatów czerwonych owoców i eleganckich akcentów wanilii, toffi i drewna.
Xuno to czerwone wino produkowane przez Abadía da Cova w Ribeira Sacra. Wykonane z winogron Mencía z winnic o glebach łupkowych i granitowych. Eleganckie , świeże i smaczne wino leżakowane przez 6 miesięcy w dębowych beczkach.
Cava de ecologica przez biodynamicznych winiarstwa. 24 miesięcy na osadzie w ciszy piwnicy. Dawkowanie 6g umiarkowane litr.
Rezerwat Luisa Canasa to kultowa czerwień Rioja Alavesa z którego uwydatniamy jego wspaniałe ciało. hodowla 12 miesięcy W dąb francuski I 6 miesięcy W dąb amerykański. Miła, subtelna, elegancka I złożony , podkreślając aromaty czarne owoce .
Rezerwat Luisa Canasa to kultowa czerwień Rioja Alavesa z którego uwydatniamy jego wspaniałe ciało. hodowla 12 miesięcy W dąb francuski I 6 miesięcy W dąb amerykański. Miła, subtelna, elegancka I złożony , podkreślając aromaty czarne owoce .
Lądowanie grupy matarromera wewnątrz Rias Baixas . 100% Albarino , przygotowany przy minimalnej interwencji niezbędnej do pełnego poszanowania czystość winogron . Charakter atlantycki z kwasowością i zasoleniem bardzo dobrze zintegrowane.
prasy!!! Odrodzenie A klasyczna czerwień z Estremadury Wino z krainy Estremadura z różnorodnością tempranillo , młody i Fajny z trochę 6 miesięcy starzenia Ma dobra struktura w ustach, owocowy iz a długi finisz
Ribera de los Naranjos To wino prestiżowego winiarza Raul Perez w Ribera Sacra. To jest kupaż Mencia , Tempranillo i Garnacha z fermentacją w dąb francuski fudres , Wino jedwabisty , chciwy , z taniny dobrze zintegrowany i wielki upór na końcu
Rosa Rivero Mencía to wino z jednej winnicy z działki Valdemioto, położonej na wysokości 500 m n.p.m. Idealny towarzysz diety śródziemnomorskiej, z dojrzałymi taninami i doskonałą kwasowością. Produkcja jest bardzo ograniczona , a winogrona są rygorystycznie selekcjonowane w stuletnich winnicach.
El Jardín de Lucía to wspólny projekt Uvas Felices i winiarza Eulogio Pomares Zárate z Rías Baixas. Wino powstaje z selekcji Albarino z małych gospodarstw 20 plantatorów winorośli należących do podstrefy „ Val do Salnes ". Fantastyczne świeże, egzotyczne i smaczne wino, wysoko cenione przez...
Estrecho Monastrell jest winem produkowanym z jednej winnicy o unikalnych cechach i jednej odmiany winorośli - klasztoru. Najlepsze wino z najlepszej winnicy, tylko 300 gramów winogron jest otrzymywane z każdej winorośli. Według Pepe'a Mendozy cieśnina jest najbardziej reprezentatywnym z tego, co jego klasztor może dać. Doskonałe...