Place your order today before 5pm
and we'll ship it today.
(Except in case of a temporal lack of stock)
W sklepie AporVino mają Państwo możliwość zakupu win pochodzących z najlepszych apelacji, jak również mogą Państwo uczestniczyć w różnego rodzaju spotkaniach prowadzonych przez naszych najlepszych sommelierów. Dzięki najnowocześniejszej technologii udało nam się zgromadzić najlepsze trunki z całego świata, ale także dostarczyć Państwu łatwy do n...
W sklepie AporVino mają Państwo możliwość zakupu win pochodzących z najlepszych apelacji, jak również mogą Państwo uczestniczyć w różnego rodzaju spotkaniach prowadzonych przez naszych najlepszych sommelierów. Dzięki najnowocześniejszej technologii udało nam się zgromadzić najlepsze trunki z całego świata, ale także dostarczyć Państwu łatwy do nich dostęp, czyli wirtualną wizytę w naszym sklepie internetowym. W naszym asortymencie dominują wina czerwone słodkie, półsłodkie, wytrawne, półwytrawne z ciemnych i białych winogron. Wszystkie o intensywnym, mocno owocowym smaku oraz przyjemnym aromacie. Już teraz mogą Państwo cieszyć się butelką ekskluzywnego wina wyprodukowanego w dowolnym miejscu na świecie i o każdej porze dnia i nocy! Dbamy o wygodę i zadowolenie naszych konsumentów. W tym miejscu, czyli online możesz kupić najlepsze wina z terytorium Hiszpanii, a także inne produkowane w różnych regionach świata dokładnie wyselekcjonowane przez nasz zespół degustatorów. Oferowane alkohole to doskonała propozycja na prezent, znakomicie sprawdzą się jako dodatek do dań. Naszym celem jest ułatwienie Państwu zakupu wina, które będzie w pełni i możliwie najlepiej spełniać potrzeby i w całości będą dostosowane do państwa gustów.
Grono jest owocem, które wykazuje tendencję do fermentacji, a zatem, z łatwością można uznać, że był to pierwszy trunek lub napój alkoholowy, który człowiek, od wieków, zna i sięga. Naturalny cukier i kwasy zawarte w gronach z powodzeniem wystarczają do tego, aby zachodził naturalny proces produkcji, w którym cukier przekształca się w alkohol. Choć istnieje niewiele faktów dotyczących jego odkrycia, to możemy sobie jedynie wyobrazić, że było to swego rodzaju odkrycie, które miało miejsce, przez tzw. czysty przypadek lub czyjeś zaniedbanie w wyniku pozostawienia kilku winogron w misce, które samoistnie przeszły w stan fermentacji. Ale to, czego jesteśmy pewni, jest następujące: Istnieją bowiem archeologiczne dowody na to, że cała, cenna delikatność wina produkowanego na terenie Hiszpanii trwa znacznie dłużej, aniżeli to można sobie wyobrazić. Wino hiszpańskie było produkowane już w okresie neolitu, zgodnie z tym, co wskazują dowody znalezione w górach Zagros, natomiast obecnie znana i jednocześnie najstarsza winnica, której historia powstania jest datowana na 6000 p.n.e znajduje się w Armenii. Natomiast najstarsze dokumenty dotyczące zbiorów i tłoczenia winogron, czyli "Prace i dni" Hezjoda, pochodzą z VIII wieku p.n.e.
Wino, na początku spożywane i konsumowane wyłącznie przez przedstawicieli wyższych sfer różnych cywilizacji, zyskało tak ogromne znaczenie, że nawet w Egipcie, Grecji i Rzymie, szczególną czcią otaczano boga Dionizosa lub Bachusa (boga wina) organizując na ich cześć, nadzwyczajne uroczystości i festiwale, które miały na celu zapewnić obfitość zbiorów grona. Istnieją nawet legendy, które mówią o tym, że np. podbój Azji prowadzony przez Dionizosa odbył się dzięki armii składającej się z muzyków i tancerzy, którzy zawsze oferowali wino. Po upadku Cesarstwa Rzymskiego, rozwój winiarstwa i enologii w Hiszpanii i w pozostałej części Europy, znajdował się w rękach chrześcijańskich mnichów, którzy dokładali wszelkich starań, aby poprawić jakość produkowanych przez siebie trunków. Z drugiej strony, tradycja chrześcijańska nadała winom znaczenie symboliczne. Zaczęto stosować i konsumować je na uroczystościach religijnych, które stały się częścią złożonego systemu ikonograficznego jednego z najważniejszych w religii, a także w historii świata, który, oczywiście, jest nadal obowiązujący i stosowany.
Istnieje wiele, bardzo znanych zaleceń lekarskich dotyczących wina: regularne i umiarkowane spożycie będzie oznaczać pewne korzyści dla naszego ciała i organizmu, ale przede wszystkim, ma zbawienny wpływ na nasz nastrój. Wino czerwone wytrawne, półwytrawne, słodkie, półsłodkie, mocne czy łagodne - każde z nich posiada różne właściwości, a wybór butelki to indywidualna kwestia każdego z nas. Oto niektóre z najważniejszych czynników zdrowotnych:
W Hiszpanii, kultura winiarska sięga czasów panowania Greków i Fenicjan, którzy przywieźli winorośl ze swojego terytorium i „rozkrzewili ją” na terenie Hiszpanii. Śródziemnomorski klimat i położenie geograficzne jeszcze bardziej wzmocniły możliwości tych roślin, które szybko wrosły w tradycję, jak i stały się główną gałęzią przemysłu, dzięki której Hiszpania znajduje się w światowej czołówce producentów win rozpoznawanych w każdym zakątku świata.
Rodzime odmiany winorośli to łączna ilość wykraczająca ponad 600 odmian, jednakże większość win hiszpańskich jest produkowanych zaledwie z 20 odmian, wśród których, czołówkę zajmują takie szczepy jak: Tempranillo, Albariño i Garnacha. Obecnie, grona uprawiane są w 17 hiszpańskich gminach, nie licząc tych najbardziej znakomitych, czyli Ribera del Duero, La Rioja, Jerez, Rías Baixas y Penedés. W dowolnym miejscu na świecie można rozkoszować się smakiem hiszpańskiego wina oraz łatwo wyszukać profesjonalnego przedstawiciela hiszpańskiej kultury winiarskiej. W sklepie AporVino znajdą Państwo najlepsze trunki idealne dla amatorów i zaawansowanych koneserów. Wino z białych winogron, czerwone, czy półsłodkie? Wybór jest ogromny, a my chętnie doradzimy w wyborze najlepszej butelki!
Obecnie istnieje możliwość kupienia win z całego świata na skalę międzynarodową. Niezależnie skąd pochodzimy i gdzie mieszkamy można zakupić wyborne trunki w takich krajach jak: Francja - kraj szczycący się długowieczną tradycją winiarską. Trunki produkowane są w apelacjach: Alzacji, Bordeaux, Burgundii i Szampanii. Włochy, największy producent i eksporter wina na świecie produkowanego w takich regionach chronionych, jak: Lazio, Piemont, Sycylia i Toskania. Portugalia ze swoim słynnym winem Porto, a także Niemcy, które koncentrują się na produkcji win białych.
Kultura winiarska to nie tylko stary kontynent. Również, po drugiej strony oceanu można znaleźć wiele, ważnych winiarni. Stany Zjednoczone stały się jednym z wiodących producentów wina na świecie, zwłaszcza stan Kalifornia, podczas gdy Chile słynie z produkcji wysokogatunkowych trunków znanych nie tylko na terenie Ameryki Południowej.
Szukasz wina czerwonego półwytrawnego, delikatnego z białych winogron, lub o słodkim mocno owocowym smaki? Proszę wybrać jeden z poniższych obszarów upraw lub użyć filtrów znajdujących się po lewej stronie (w zależności od wersji komputera), aby zawęzić zakres swojego wyszukiwania. Na przykład, jeśli chciałbyś wyszukać wino czerwone produkowane w określonej winnicy, należy przejść i kliknąć w określoną zakładkę.
De blas serrano odzwierciedla pasja , duch przedsiębiorczości, miłość do ziemi I tradycja które ta winiarnia przyznaje wszystkim swoim winom. Wykonane z winogron Tempranillo z winorośl powyżej 60 roku życia ( średnio 70 lat ), z 7 głogów i z wychowaniem 18 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego . To czerwone wino z świetna struktura ,...
Dido Uniwersalny jest symfonią elegancja I balansować , która swoją paletą uwiedzie zmysły i pozostawi niezatarty ślad na podniebieniu aromaty i miękkie garbniki . Wyprodukowane przez Winiarnia Venus la Universal , z siedzibą w miejscowości Falset (Tarragona), D.O. Montsant. Fajny , smaczny i zrównoważony, z garbniki i długi...
Teso la Monja - Dominio de Eguren
Nowy wielki sukces dla rodziny Egurenów, Wyrazistość i elegancja charakterystyczna dla Egurena Spodziewamy się, że ten rocznik uzyska wysokie wyniki, jak poprzednie. Skoncentrowany, pełny, elegancki i mocny, a jednocześnie świeży i owocowy. WAŻNE: Sprzedaż dla zaawansowanych lub primeur, dzięki której można kupić wino około rok przed...
Vive la Vida jest winem produkowanym z winogron uprawianych w łupkowej glebie o klimacie atlantyckim. Cechy, które są przekazywane do wina. Jest to bardzo gastronomiczne asturyjskie czerwone wino, z nosem liquorous czerwonych owoców i świeżym, przyjaznym i słodkim smakiem. Po około...
Piąta cisza jest to wino Byk poważny, tzw wino z piwnicy I jego symboliczne wino . Wyprodukowane przez Winiarnia Quinta la Quietud w regionie winiarskim Byk , z winogronami 100% tusz byka z uprawy certyfikowany ekologiczny . Wino złożony, mocny i elegancki, dla smakoszy, o dużym potencjale leżakowania.
Z najbardziej surowego obszaru Ribera del Duero, położonego na wysokości ponad 1000 m n.p.m. Z winnicy do 100 lat. Wspaniała osobowość i zakres aromatyczny 100% Tempranillo Starzone przez 12 miesięcy we francuskim dębie
Finca Valdepoleo jest jedną z najbardziej emblematycznych winnic w Pujanzy. Winnica, w której co roku wykonywana jest dokładna praca parcelación zgodnie z kryteriami orograficznymi. Wino 14-miesięczne w beczce, które wyróżnia się wspaniałą aromatyczną paletą, kwiatowymi nutami i średnim podniebieniem z dobrymi taninami, żywe i żywe.
cydr zrobiony z Formularz rękodzieło z odmianami jabłka słodko-gorzkie . Kolor złoty błyszczący z bardzo Dobry wrzenie . aromaty bardzo Cienki Y owocowy , pigwa, płatki owsiane, wanilia i karmel. w ustach to jest Elegancki , mieć Dobry Saldo Wejdź materiał , świeżość Y lekkość .
Vina Sastre Crianza jest produkowany przez Bodegas Hermanos Sastre S.L., położonej w miejscowości Horra (Burgos). W wieku 15 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego.
Nieodparta osobowość, szczyt tradycyjnych hojnych win Ideał współczesnego amontillado, w którym spotykają się elegancja i złożoność, atrakcyjność zmysłowa i poczucie pochodzenia. Imponujące 25-letnie wino z 95 punktami Parkera.
Villacreces nieruchomości jest produkowany przez Bodegas Villacreces, znajdujących się w mieście Valladoliid. Odmianowa 86% Tempranillo, 10% Cabernet Sauvignon, Merlot 4%. 14 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu 100% drobnoziarnisty.