Place your order today before 5pm
and we'll ship it today.
(Except in case of a temporal lack of stock)
Cava to wino musujące, wytwarzane głównie w Katalonii, a jego produkcja ma w Hiszpanii głęboką tradycję. To trunek o dużej popularności międzynarodowej i produkt pożądany przez smakoszy wykwintnych trunków. Katalońskie wino Cava jest pozyskiwane z owoców winorośli następujących gatunków:
Cava to wino musujące, wytwarzane głównie w Katalonii, a jego produkcja ma w Hiszpanii głęboką tradycję. To trunek o dużej popularności międzynarodowej i produkt pożądany przez smakoszy wykwintnych trunków. Katalońskie wino Cava jest pozyskiwane z owoców winorośli następujących gatunków:
Ponadto można je podzielić na kategorie według zawartości cukru: brut nature, extra brut , brut, extra seco (ekstra wytrawne), seco (wytrawne), semiseco (półwytrawne) i słodkie. Oprócz zawartości cukru, katalońskie Cava można sklasyfikować w zależności od czasu leżakowania:
Na rynku istnieje ogromna różnorodność rodzajów i klasyfikacji wina Cava, mamy więc do dyspozycji szeroką ofertę produktów o różnej jakości i cenie. Jedną z najbardziej znanych marek win Cava jest Freixenet. Marka ta dała się poznać powszechnie znanej świątecznej kampanii reklamowej oraz "bąbelkom" - modelkom przebranym za bąbelki Freixenet. Freixenet oferuje szeroką gamę produktów, wśród których wyróżnia się kategoria "brut" i wina takie jak Freixenet Casa Sala Brut Nature Gran Reserva. Jest to Cava specjalnie przygotowana dla wielkich miłośników tego wina, ponieważ stanowi replikę pierwszego wina Brut Nature przygotowanego przez omawianą markę. Trunek ten jest produkowany metodą tradycyjną, dzięki której winnica zyskała światową sławę. Ponadto jest to wino typu Gran Rezerwa, a więc leżakujące przez okres czterech lat, co ma odzwierciedlenie w jego głębokiej barwie, smaku oraz aromacie.
Inną marką dobrze znaną z najwyższej jakości oferowanych produktów, jest Juvé y Camps. Produkowane przez nią wina są bardzo ekskluzywne, a flagowy produkt - Gran Juvé y Camps to wino typu Gran Rezerwa, które leżakowało w butelce przez czterdzieści dwa miesiące. Charakteryzuje się delikatnym, jedwabistym i pełnym smakiem. Innym oferowanym przez tę winnicę jest Juvé & Camps Blanc de Noirs, wino Cava brut i Rezerwa, leżakujące w butelce przez dwadzieścia pięć miesięcy. Pozyskiwane z mieszanki winogron, zawierającej 90% owoców odmiany Pinot Noir i 10% odmiany Xarel-lo. Proces produkcji cechuje się szerokim zakresem prac ręcznych, zarówno podczas zbierania optymalnie dojrzałych owoców, po ich transport w małych skrzynkach.
Winnica Gramona w miejscowości Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) jest również jedną z kluczowych marek katalońskich win Cava. Wśród produktów tej marki, znajdziemy na przykład Gramona Celler Batlle Gran Reserva Brut, zawierające 75% winogron odmiany Xarel-lo i 20% owoców odmiany Macabeo i leżakujące przez okres ponad stu pięciu miesięcy, co sprawia, że jest jedno z wielkich win Gran Rezerwa, produkowanych w Katalonii. Równie interesujące jest Cava Gramona Imperial Brut Gran Reserva, charakteryzujące się okresem leżakowania od trzydziestu sześciu do czterdziestu ośmiu miesięcy i bogatym aromatem dojrzałych, przypieczonych owoców i orzechów.
Na koniec, wymienimy Winnicę Agustí Torelló, niemożliwa do pominięcia w tym punkcie. Oferuje Cava specjalne, takie jak Kripta, leżakujące co najmniej czterdzieści osiem miesięcy i rozlewane do eleganckich i oryginalnych butelek. Wino to jest doskonałym prezentem, który można spożyć na specjalne okazje. Możemy również wybrać Agustí Torelló Mata Brut Nature Reserva Barrica, Cava typu Brut i Rezerwa, leżakowane przez okres dwudziestu czterech miesięcy i wyróżniające się charakterystycznym kolorem siana.
Wszystkie wymienione wina Cava z Katalonii są dostępne w naszym sklepie internetowym AporVino. Chętnie doradzimy w wyborze najlepszej butelki!
Czyste i jasne. Atrakcyjne wiśniowe różowy kolor o średniej intensywności z jasnymi refleksami fioletowymi. porządku i trwała kopułka z formacji obfite średniej ewolucji koralików i gęstej koronie. Nos jest szczery i świeże, gdzie dominują dzikie owoce, podkreślając zwłaszcza truskawki na tle mięty. Miłe ataku. Węglowy dobrze zmontowany, bogaty i gęsty.
Czyste i jasne. Atrakcyjne wiśniowe różowy kolor o średniej intensywności z jasnymi refleksami fioletowymi. porządku i trwała kopułka z formacji obfite średniej ewolucji koralików i gęstej koronie. Nos jest szczery i świeże, gdzie dominują dzikie owoce, podkreślając zwłaszcza truskawki na tle mięty. Miłe ataku. Węglowy dobrze zmontowany, bogaty i gęsty.
Roger Goulart to wino musujące o własnej osobowości. Starzone przez ponad 18 miesięcy Zachowuje świeżość i młodość win bazowych, z których jest wytwarzany, z lekką nutą starzenia. W ustach jest bardzo świeże, z lekką słodyczą, która sprawia, że jest bardzo przyjemne, intensywne i trwałe.
Pachnący, naturalny musujący z dużej wysokości które Pepe Raventós produkuje w D.O. Penedes. Autentyczność i tradycja. Zrób takie wina odzwierciedlają ich pochodzenie , rekonwalescencja tradycje przodków dla rolników i bez jakichkolwiek dodatków enologicznych. Przodkowie w 100% Montonega . Ten...
Pachnący, naturalny musujący z dużej wysokości które Pepe Raventós produkuje w D.O. Penedes. Autentyczność i tradycja. Zrób takie wina odzwierciedlają ich pochodzenie , rekonwalescencja tradycje przodków dla rolników i bez jakichkolwiek dodatków enologicznych. Przodkowie w 100% Montonega . Ten...
Blanc de Blancs to wino musujące charakteryzujące się typowością pochodzenia, Vinya del Llac , winnica ponad czterdzieści lat. Blanc de Blancs z 5% Malvasia de Sitges , a reszta tradycyjnymi odmianami rodzimymi; Macabeo, Xarel·lo i Parellada.. Minimalna hodowla 18 miesięcy w rymie . Błyszczący zorganizowany, świeży i złożony.
Słomkowy z zielonkawymi refleksami. małe drobne pęcherzyki i powolna ewolucja, z utworzeniem różańców i obecności koronami. Dobra aromat wychowania, z mlekowego nutami świeżego masła o funduszach dojrzałych owoców. Atak jest ładne i świeże, z ekstensywnego rozwoju w jej przejście w ustach, z dobrze zintegrowaną węglowego.
Słomkowy z zielonkawymi refleksami. małe drobne pęcherzyki i powolna ewolucja, z utworzeniem różańców i obecności koronami. Dobra aromat wychowania, z mlekowego nutami świeżego masła o funduszach dojrzałych owoców. Atak jest ładne i świeże, z ekstensywnego rozwoju w jej przejście w ustach, z dobrze zintegrowaną węglowego.
Júlia Bernet Ú to cava o kremowej konsystencji i drobnych bąbelkach od Corpinnat. Xarel·lo jednoodmianowy z Gór Ordalskich. Organiczna uprawa winorośli i długie leżakowanie na osadzie sprawiają, że to wino musujące jest bezpiecznym wyborem.
Cava de ecologica przez biodynamicznych winiarstwa. 24 miesięcy na osadzie w ciszy piwnicy. Dawkowanie 6g umiarkowane litr.
specjalnego, wysoko rozwinięte i wskazówki obniżki, charakteryzujące się długim procesem starzenia się wina w kontakcie z osadem Cava. Wykonany tylko z win bazowych z najlepszych roczników. W świetle prezentuje słoma żółta intensywna. Bańka w porządku i trwałe. Nos jest elegancki i aromaty starzenia funduszy tosty bardzo ładne.
„Intrygująca cava” Odmiana Monastrell zapewnia de Nit złożoność i elegancję, zawsze zachowując świeżość i koncentrację, które charakteryzują nasze wina cava. „Szukając koloru, który znalazłem, Monestrel z zachodniej części Serralu, który zapewnia kompleksowość bez utraty świeżości ” 49% Xarel lo / 34%...