Zdjęcie jest tylko orientacyjne i może pokazywać grafikę z innego rocznika.
Paiva Reserva Envejecido 16 Meses 2018
Nowy produkt
Z Paiva w wieku 16 miesięcy , każdy łyk to zmysłowa przygoda.
Wino, które obudzić zmysły i rozkoszować się podniebieniem
Harmonia między owocami, kwasowością i taninami nadaje mu charakteru elegancki i wyrafinowany .
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 25
punktów lojalnościowych.
Obecna zawartość koszyka wygeneruje 25
punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Więcej informacji na Wina wina czerwone Paiva Reserva Envejecido 16 Meses 2018 - wina z extremadura vt
UWAGA DEGUSTACYJNA
Widok: Wiśniowa czerwień Z granatową obwódką, wysoką warstwą i grubymi, obfitymi łezkami.
Nos: Przewaga aromatów czerwony owoc dojrzały, któremu towarzyszą dotknięcia warzywa I minerały .
Usta: Udar potężny Ale Fajny jednocześnie charakteryzuje się bardzo dobrą równowagą pomiędzy kwasowość I zapach owocowy . Dobra struktura, z wyraźnymi, ale przyjemnymi taninami. posmak warzywa I zielny .
OPRACOWANIE
Wykonane z winogron 100% Tempranillo , winogrona pochodzą z winnic założonych ponad 45 lat temu (najstarsze w winnicy), uprawianych w szkle iw prawdziwych ramach. Gleba jest gliniasta z dużą zawartością wapienia. Zbiór odbywa się ręcznie w skrzyniach 200kg. Winogrona są poddawane grawitacyjnemu kadzi w zbiornikach, gdzie fermentują w kontrolowanej temperaturze (w zakresie od 18 do 24ºC), przechodząc ciągłe i krótkie przepompowywanie. Maceracja pofermentacyjna trwa ponad 15 dni Bezpośrednie starzenie odbywa się w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu przez 16 miesięcy. , pozostając w butelce przez co najmniej kolejne 24 miesiące.
CIEKAWOSTKI
Bodegas Martínez Paiva to firma rodzinna z ponad pięciopokoleniową tradycją w uprawie winorośli i produkcji win gatunkowych w Estremadurze. Byli pionierami we wprowadzaniu technik uprawy i odmian na obszarze Tierra de Barros, w pobliżu Almendralejo (Badajoz), prawdziwej stolicy wina Estremadury.