Nowy produkt
NOTATKI DEGUSTACYJNE
OPRACOWANIE
Opracowane w 100% z podręcznikiem Monastrell.Vendimia. Chłodzenie winogron w chłodnym pomieszczeniu z późniejszą selekcją przy stole. Usuwanie łodyg przed fermentacją i maceracją w otwartych beczkach o pojemności 500 litrów przez 15 dni. Leżakuje przez 25 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu o pojemności 500 litrów.
CIEKAWOSTKI
Uvas Felices narodził się ze stowarzyszenia kilku znanych winiarzy w Hiszpanii. Jego celem jest połączenie sił w celu zaprezentowania win z różnych regionów Hiszpanii i chronionych pod płaszczem dystrybutora Uvas Felices.
W Uvas Felices byli pod wielkim wrażeniem jakości win z winnicy Castaño i poprosili, aby butelkowali je wyłącznie dla nich.
W 2004 roku Uvas Felices i rodzina Castaño nabyli Las Gateras, który dziś rozrósł się do 49 hektarów i jest obsadzony głównie monastrell, syrah i garnacha tintorera.