Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 69 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 69 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Uwagi do degustacji:
Przetwarzanie i starzenie:
Od niepamiętnych czasów w Bierzo było wiadomo, że kawałki ziemi produkują najlepsze wina. W jednym z tych miejsc znajduje się gospodarstwo Areixola, stuletnia winnica, utworzone w szkle i obsadzone w wysokiej gęstości zgodnie z tradycją. Vinedo, który dopuszcza tylko interwencje i opiekę manualną. Teren, w którym zaznaczono tylko ślady winiarni, nigdy nie został ubity i zagęszczony przez ciężkie maszyny.
Winogrona trafiają do winnicy w małych pudełkach o pojemności 12 kg. Pęczek kupa jest wybierany przy stole selekcji i miażdży się bez przerywania. Wino powstaje w zbiornikach ze stali nierdzewnej z bazuaskami i nieznacznym przekroczeniem podczas fermentacji, która trwała 15 dni w temperaturze 28 ° C. Macero przez kolejne 20 dni wykrwawił się i był deponowany przez dwa tygodnie, zanim przeszedł do starzenia się w nowych beczkach z dębu francuskiego i pojemności 225 litrów.
Ciekawostki:
UWAGI WINEMAKERA: Ta winnica przekazała nam mądrość naszych przodków, historię uprawy winorośli i zaangażowanie w nasze naturalne środowisko. I zainspirowała nas potrzeba stworzenia wina powiązanego z glebą i klimatem, który byłby związany z naszym terytorium.
Grupa Terras Gauda składa się z trzech winiarni: Bodegas Terras Gauda , Vinedos i Bodegas Pittacum i Quinta Sardonia , a także przez wytwórnię warzyw Rosaleira. Bodegas Terras Gauda nabył w 2002 r. Bodegas Pittacum, w Denominacji pochodzenia Bierzo, do produkcji wysokiej jakości czerwonych z starej winnicy i leżakował w dębie.
Pittacum ma 5 hektarów stuletnich winnic zasadzonych w szklance, a od 1999 r. Produkują wina, w tym czasie Bierzo Było to autentyczne nieznane i zanim wysiedli prestiżowi enologowie, tacy jak Álvaro Palacios lub Raul Perez.