Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 50 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 50 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Notatki CATA
Rozwój i starzenie się
QS2 Sardonia dojrzewa przez 14 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu, w 45% nowych i 55% używanych. Jest klarowany białkiem jaja i lekko filtrowany przed butelkowaniem.
Zbiór jest jednym z kluczowych punktów procesu. Ta sama płatność może być zbierana do trzech różnych czasów, aby zapewnić, że winogrona dotrą do winnicy w optymalnym momencie. Po zebraniu owoców do małych skrzynek przeprowadzana jest podwójna selekcja, najpierw kiści, a następnie jagód, i za pomocą dźwigu całe winogrona są wprowadzane grawitacyjnie do zbiorników, gdzie wraz z własnych autochtonicznych drożdży, z niezwykłymi wynikami na poziomie aromatycznym.
Malolaktyczny odbywa się w beczkach z francuskiego dębu, niekoniecznie nowych, a leżakowanie odbywa się w beczkach z tego samego lasu (przeprowadzają pewne doświadczenia z betonowymi kadziami), zarówno nowych, jak i jednorocznych (zależy od rocznika), a pod koniec wiosny dokonuje się ostatecznego montażu wina, bez tego, aby każdy rocznik miał taką samą proporcję każdej odmiany.<
Starzenie: 14 miesięcy w beczkach, reszta w butelce.
ciekawostki:
W 1998 roku dziewięciu przyjaciół pragnących mieć własne wino spotkało się, by spełnić wspólne marzenie, licząc na radę Piotr Sisek Y Hieronima Bougnauda. Mając zawsze na uwadze francuską koncepcję „terroir” i wspartą koncepcją win tworzonych z biodynamicznej filozofii obu enologów, postanowili postawić na wdrożenie nowa winnica poza nazwą pochodzenia Ribera del Duero , w historycznym obszarze Sardon de Duero.