Zdjęcie jest tylko orientacyjne i może pokazywać grafikę z innego rocznika.
Viña AB Amontillado
Nowy produkt
" „Elegancja w szklance”. Winnica AB to jest Amontillado Cienki .
Poznaj dwa rodzaje rodzicielstwa, biologicznym i oksydacyjnym , z minimum 12 lat z dębu amerykańskiego, zgodnie z tradycyjnym systemem criaderas i solera.
Jest to wino z ok elegancki kolor topazu. Subtelny i delikatny aromat , z migdałowe wspomnienia charakterystyczna dla odmiany Palomino i drożdży, ze względu na czas przebywania pod „zasłoną kwiatową”.
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 39
punktów lojalnościowych.
Obecna zawartość koszyka wygeneruje 39
punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Więcej informacji na Wina wzmocnione Viña AB Amontillado - wina z jerez
Uwagi CATA:
Jest to wino o eleganckiej topazowej barwie.
Subtelny i delikatny aromat, z nutą migdałów charakterystyczną dla odmiany Palomino i drożdży, będący efektem czasu przebywania pod „kwiatową zasłoną”.
W ustach przyjemne o zrównoważonej kwasowości, z długim posmakiem, w którym powracają nuty suszonych owoców i winnego drewna.
Przygotowanie i dojrzewanie:
Gdy tylko winogrona Palomino dotrą do winnicy, są delikatnie wyciskane. Moszcz uzyskany z tego pierwszego tłoczenia nazywany jest moszczem żółtkowym i uważany jest za najbardziej elegancki i delikatny. Po fermentacji, klasyfikacji i wzmocnieniu na poziomie 15,5% wino trafia do Tio Pepe solera, gdzie spędzi ponad 4 lata w beczkach z amerykańskiego dębu w tradycyjnym systemie Soleras. Podczas tego procesu wino ulega biologicznemu starzeniu pod warstwą drożdży zwaną „velo flor”. Po tych czterech latach flora zaczyna blaknąć, a wino trafia do solery Viña AB, gdzie dojrzewa w kontakcie z powietrzem i zaczyna się utleniać. W sumie Viña AB spędzi w bagażniku średnio 12 lat.