Słodkie wino wykonane z winogron odmiany Xarel·lo , przez winiarnię Gramona położoną w regionie Penedès , w Sant Sadurni d'Anoia
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 49
punktów lojalnościowych.
Obecna zawartość koszyka wygeneruje 49
punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Więcej informacji na Wina wina białe Gramona Ví de Glass Xarel·lo 2017 - wina z penedes
Uwagi do degustacji:
Kolor: Pajizo z jasnymi zielonkawymi krawędziami
Nos Subtelne na początku. Dzięki natlenowaniu staje się bardziej ekspresyjny. Nuty kwiatowe, wspomnienia cytrusowe - limonka, skórka grejpfruta - owoce egzotyczne - dojrzałe mango i mango - winogrona stołowe, vina brzoskwinia - miód akacjowy.
Boca: Przyjazny wstęp, obłędny i glicerynowy krok, koniec utrzymującej się kwasowości, która zapewnia żywość i świeżość.
Opracowanie:
Wykonane w 100% z winogron Xarel·lo, winogrona pochodzą z firmy Can Claramunt, działki pracującej w biodynamice i uprawianej przez Aliances per la Terra.
Gramona Vi de Glass urodziła się w 1997 roku. Obecnie i po latach badań, wino to jest wykonane z nowym prototypem i wsparciem dwóch chłodzonych komór. Ochłodzić winogron od +25 C do + 5 ° C w celu przygotowania do dalszej zamrażania, w temperaturze od -6 ° C i -8 ° C, w zależności od stężenia cukrów i za pomocą ciekłego azotu. Ten proces chłodzenia poprawia zamrażanie winogron, osiągając w ten sposób większą szybkość i jednorodność procesu. Miąższ pozostaje sfermentowany w butlach o pojemności 300 litrów przez 2 miesiące. Ta fermentacja trwa więcej czasu niż zwykle ze względu na wysokie stężenie cukrów. Otrzymany wynik to bardzo skoncentrowane wina owocowe, słodkie i orzeźwiające w tym samym czasie.
Ekologiczna i biodynamiczna uprawa winorośli W oparciu o skrupulatną obserwację i leczenie czynników wpływających na naszą ziemię i jej środowisko. Nie stosujemy chemicznych środków chwastobójczych ani pestycydów, używamy surowców naturalnych, których głównym celem jest zachowanie równowagi środowiska i utrzymanie spontanicznych pokryć roślinnych w celu uzyskania gąbczastych gleb. Poprzez biodynamikę, krok poza ekologię, ożywimy nasze viny i dążymy do podniesienia poziomu różnorodności biologicznej: stosujemy napary i wywary roślin, aby uniknąć szkodników, i opracowujemy własny kompost zwierzęcy i roślinny i nasz własny przygotowany z naszej hodowli bydła, owiec i koni.