GR-174 to urocza ścieżka, która przecina Priorat i wyraz posiadłości tej winnicy. Jeśli można skoncentrować w butelce aromaty dojrzałych owoców i minerałów uwalnianych przez jego terroir.
Jego słodki i mięsisty charakter, aksamitna objętość oraz eleganckie i obecne taniny.
Ma intensywny i aksamitny aromat.
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 34
punktów lojalnościowych.
Obecna zawartość koszyka wygeneruje 34
punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Więcej informacji na Wina wina czerwone GR-174 2021 - wina z priorat
Notatki smakowe:
Kolor: Bigarreau wiśniowa czerwień.
Nos: Intensywny, świeży i przenikliwy zapach. Nuty owocowe czerwonych owoców, podwozi, jeżyn i czerwonych porzeczek z balsamicznym i korzennym tłem.
Podniebienie: Wejście do ust jest świeże, ale jest to wino mięsiste, słodkie, o aksamitnej objętości i eleganckich i obecnych taninach.
Praca i starzenie się:
Zbiory odbywały się ręcznie, a owoce transportowano w małych pudełkach. Aby jak najlepiej wykorzystać każdą z winogron, zbiera się je w różnych miejscach dojrzewania i winifikuje się w nierdzewnych i drewnianych zbiornikach, stosując techniki gołębiarskie oraz z otwartymi i zamkniętymi przepompowniami. Czas maceracji wynosi od 5 do 10 dni. Wino dojrzewa częściowo przez około 4 miesiące w beczkach z francuskiego dębu.
Ciekawostki:
Śródziemnomorski klimat, który pozostawia intensywne deszcze w ciągu kilku godzin. W Priorat lata są zazwyczaj gorące i suche, podczas gdy w zimie temperatury znacznie spadają. Gleba gliniasto-gliniasta, z osadami fluwialnymi z rzeki Siurana