Picaro del Aguila to czerwone wino z Ribera del Duero, jak te z dawnych lat.
Opanowane jak kiedyś, wychodzi z owocem i jeszcze większym owocem, a drewno tylko go dotyka i sugeruje.
Wyprodukowane z winogron Tempranillo z niewielkimi domieszkami albillo, Garnacha i bobal.
Tylko 2000 sztuk tych małych klejnotów zostało wypuszczonych na rynek, bez filtrowania i oczyszczania.
Prawdziwa rozkosz dla podniebienia, długie i trwałe, pozostawiające swój owocowy aromat i smak w roli głównej.
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 55
punktów lojalnościowych.
Obecna zawartość koszyka wygeneruje 55
punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Więcej informacji na Wina wina czerwone Picaro del Aguila 2020 - wina z ribera del duero
Nota degustacyjna:
Kolor : Jasny odcień granatu
Nos : delikatny, ale intensywny, z nutami przypraw, drewna i dojrzałych owoców.
Usta : o dużej objętości, soczystej i idealnej równowadze między smakiem owoców, mentolem, przyprawami i drewnem.
Opracowanie i starzenie się Opracowano głównie z winogron Tempranillo i innych odmian, takich jak albillo, grenache lub bobal, wszystkie uprawiane zgodnie z zasadami ekologii. Klastry z winogron, które nie zawierają winorośli między 35 a 60 rokiem życia, są stąpane stopami, poddawane długiej maceracji i fermentowane razem, z poszanowaniem tradycji przodków. Następnie przeprowadzają fermentację malolaktyczną, a następnie dojrzewają przez 19 miesięcy w dębowych beczkach.
Ciekawostki:
Dominio del Aguila jest winiarnią Jorge Monzon, który wraz z żoną Isabel Rodero Tworzą różne wina. Po przejściu przez Francję (la Romanee Conti) powrócił do Ribera del Duero, gdzie zgodził się z nową perspektywą Nacho Arzuaga dla win z winnicy i w międzyczasie był zakup działki ze starych winorośli w szkle (jest to ważne, że szczepy pozostają w zbiorniku), którzy pod opieką i sprzedawane winogron do najlepszego miejsca. Mała winnica, która produkuje świetne wina z tego regionu.
Każdy szczep jest zadbany o to, aby wyrósł kraj, w którym rośnie, włącznie z białymi szczepami, które wchodzą, a opracowaniem zajmuje się tak, aby nic nie było fałszywe, "To nawet nie ma destemmer" mówi Luis Gutierrez (The Wine Adwokat - degustator Roberta Parkera) z winnicy, która deklaruje jako "Najmniejszy na świecie".