Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 575 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 575 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Rozwój i starzenie się
Do produkcji i procesów leżakowania wykorzystywane są wyłącznie najwyższej jakości dojrzałe owoce. Odszypułkowane i nie wyciśnięte winogrona są transportowane do zbiornika fermentacyjnego. Cały ruch winogron i pasty odbywa się grawitacyjnie, bez pompowania, co pozwala na przybycie pół-całości. Fermentacja odbywa się w zbiornikach specjalnie zaprojektowanych w celu uzyskania bardziej wydajnej maceracji. Są to osady płaskie o dużej powierzchni czapy. Beczki użyte do leżakowania to amerykański dąb i Francuski.
Starzenie: 12 miesięcy w bardzo drobnoziarnistych beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu.
ciekawostki:
Jedna z najbardziej znanych i prestiżowych winnic w Ribera del Duero, Pago de Carraovejas, to marzenie restauratora José María Ruiza, który po otwarciu słynnej restauracji noszącej jego imię w Segowii kupił swoje pierwsze dziewięć hektarów winnic w gminie z Peñafiel (Valladolid) pod koniec lat 80.