Nowy produkt
Opracowanie i starzenie się.
Wino wykonane z charakterem i sumą różnych winnic, z pojedynczych stuletnich winogron Tinto Fino z winnic, takich jak: La Mala, Punto Alto, Cuesta Moral, wśród innych, które łączą się w Domino de Atauta, pojedynczy owoc wina z kupażu winogron.
Jedną z winnic, która wyróżnia się w swojej kompozycji jest La Solana, stara winnica o powierzchni 2,5 ha, położona na zboczu klifu, zwrócona na południe, z bardzo kredową glebą i dwoma dużymi kamieniami, które są charakterystyczne dla tej posiadłości.
Każdy Pago ma swoją własną osobowość, a każdego roku, w zależności od pogody, przepompowywanie trwa bardzo krótko, od trzech do pięciu minut. Lepiej jest mówić o infuzji skórek do moszczu, a nie o ekstrakcji, której celem jest nadanie winu struktury niezbędnej do jego starzenia się.
Po fermentacji moszczu i maceracji, która trwa około 20 dni, w zależności od bogactwa koloru winogron z każdego rocznika.
Dojrzewanie odbywa się na trzecim poziomie winiarni, w dębowych beczkach umieszczonych w przestrzeni wykopanej bezpośrednio w kamieniu, przez którą sączy się woda, zapewniając naturalną wilgotność. Każdego roku nabywana jest jedna trzecia nowych beczek, zawsze z francuskiego dębu.