SMAKUJĄCY
Kolor purpurowo-czerwony z bardzo wysokim nalotem, z bardzo zaznaczoną fioletową obwódką. Pikantne aromaty, z nutami czarnych owoców, pieprzu, goździków, liści morwy, a wszystko to na mineralnym i runowym tle. Na podniebieniu jest bardzo balsamiczne, mineralne, z doznaniami, które są również pikantne (pieprz, kwiat róży, kminek, goździki powtarzają się), z eleganckim, żywym i długim posmakiem.
WINIARSTWO
Zbiór ręczny w małych skrzynkach o pojemności dziesięciu kilogramów. Chłodzenie w chłodni, aż temperatura winogron osiągnie 3°C. Podwójna selekcja kiści i ziaren, z miękkim odszypułkowaniem i kruszeniem. Kadzie grawitacyjne w kadziach z francuskiego dębu bez pompowania i winifikacji oddzielnie od działek. Zimna maceracja i fermentacja przez 20 dni na rodzimych drożdżach. Odkryta grawitacyjnie w nowych i dwuletnich beczkach z dębu francuskiego przeprowadzić fermentację jabłkowo-mlekową.
HODOWLA
14 miesięcy leżakowania w tych beczkach bednarskich różnych, tostowanych i pochodzenia, bez rozlewania, pozostając na osadzie drożdżowym do czasu butelkowania i okresowego batônnażu przeprowadzanego w ciągu pierwszych czterech miesięcy. Wino butelkowane jest bez filtrowania i klarowania, dlatego z czasem mogą pojawić się niewielkie osady pochodzenia naturalnego.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Styl Wina
-
Czerwone - Mocne
- Rodzaj Winogron
-
Maturana
- Rodzaj Starzenia
-
Con crianza
- Zawartość Alkoholu
-
15.0%
- Temperatura Podawania
-
16
- Rocznik
-
2017
- Opakowanie Ozdobne
-
Tak
- Punkty AporVino
-
95
Do łączenia z
- Łączenie
-
Zupy i gulasze,
Mięso grilowane,
Dziczyzna,
Foie,
Wołowina duszona,
Kuchnia regionalna