Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 40 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 40 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Winogrona pochodzą z winorośli sadzonych na wysokości 550 metrów, u podnóża góry Alce, gminy Alfaro, w La Rioja baja. Gleby są głównie wapienne, gliniaste i zawierają dużo głazów. Klimat jest śródziemnomorski, z wpływami Atlantyku, z dużą różnicą temperatur między zimą a latem, co pozwala na doskonałe dojrzewanie winogron. Zbiór odbywa się ręcznie, wykorzystując godziny niskiej intensywności słońca, aby winogrona były świeże. Po znalezieniu się w piwnicy winogrono zostaje zniszczone i przechodzi proces wybór przed przeprowadzeniem maceracji w niskiej temperaturze przez 23 dni w celu wydobycia wszystkich aromatów.
La Montesa prowadzi fermentację w zbiornikach ze stali nierdzewnej przez trzy tygodnie. Po zakończeniu trafia do dębowych beczek francuskich (90%) i amerykańskich (10%), gdzie dojrzewa przez 12 miesięcy. 20% to nowe beczki, 30% beczki z jednego wina, 25% beczki z dwóch win i 25% beczki z trzech win.
Ciekawość
La Montesa to czerwone wino z D.O.Ca. La Rioja opracowane przez Bodegas Palacios Remondo. Twój dyrektor techniczny, Álvaro Palacios , znany jest z produkcji jednego z najbardziej pożądanych win w Hiszpanii, L'Ermita, w swojej piwnicy del Priorat.
*Nie może być wysłana do Luksemburga.