Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 396 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 396 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Uwaga degustacyjna:
Przygotowanie i dojrzewanie:
Produkowane z odmian Tempranillo (75%), Garnacho (15%), Graciano i Mazuelo (10%), z własnych winnic.
Ręczny zbiór w celu uzyskania a świetne wino, grono po klastrze. Konieczne jest cięcie ręczne, zakrzywionym ostrzem zwanym korkietą, aby zapobiec pękaniu ziaren i uwalnianiu moszczu, który mógłby przedwcześnie fermentować.
Po sfermentowaniu wina przekazywane są do 225-litrowych dębowych piwnic winiarskich Bordeaux, gdzie w absolutnym spoczynku, w chłodnej i stałej temperaturze podziemnych piwnic, w których w idealnym porządku ułożone są beczki z amerykańskiego dębu, wino wychowanie.
Podczas okresu redukcji w butelce osiąga pełnię z powodu braku tlenu, co nadaje mu cechy dużej miękkości i nieskończonej gamy niuansów aromatycznych, które będą stanowić jego „bukiet”. W domu López de Heredia wszystkie wina, nawet te o charakterze bardziej komercyjnym, po leżakowaniu w drewnie, przed wypuszczeniem na rynek, pozostają w butelce przez co najmniej sześć miesięcy.
Dojrzewa 6 lat, przy 2 regałach rocznie. Klarowane świeżymi białkami jaj, butelkowane niefiltrowane.
Ciekawostki:
Viña Tondonia była pierwszą marką domu i jest także w istocie główną winnicą, piękną winnicą o powierzchni ponad 100 hektarów, położoną na prawym brzegu rzeki Ebro, tworzącą krajobraz aluwiów, wapienia i topoli, który Założyciel winnicy, Don Rafael López de Heredia y Landeta, zasadził ją w latach 1913-1914 chcąc zapewnić jakość w miejscu pochodzenia, winnicy, w której prace wykonywane są ręcznie.