Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 46 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 46 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Uwagi degustacyjne:
Opracowanie i starzenie
Winogrona pochodzą z winnic od ponad 60 lat położonych przy drodze do portu, termin La Seca, (osadzone na platformach z głazów kwarcytowych) i w Hornillos de Eresma (gleby piaszczyste). Uformowane w tradycyjnym szkle winorośle mają przybliżoną wydajność 3000 kilogramów z hektara. Rozwijamy rolnictwo ekologiczne oparte na uprawie roli, pielęgnacji gleby poprzez osłony warzywne i siarkę. Zbiór jest ręczny i odbywa się za pomocą skrzynek o wadze 18 kilogramów, co pozwala na pierwszą selekcję winogron na polu, a później w winnicy ze stołem selekcyjnym. Fermentacja alkoholowa odbywa się w beczkach z francuskiego dębu o pojemności 500 i 228 litrów oraz częściowa fermentacja jabłkowo-mlekowa. Następnie przeprowadza się leżakowanie trwające 11 miesięcy, a wino ma stały kontakt z osadem dzięki batoneo. Ciekawostki:
Bodegas José Pariente to rodzina, ziemia, doskonałość i pasja do wina. Historia tej winnicy sięga Don José Pariente, którego pasją przez ponad czterdzieści lat była uprawa odmiany Verdejodo produkcji win rzemieślniczych. Uprawiał skrupulatną uprawę winorośli i wierzył w swoją ziemię, w jakość i przyjemność robienia wina. Jego pragnienie, aby produkować wspaniałe białe wina, jest celem obecnej winnicy, którą jego córka Victoria Pariente stworzyła w 1998 roku.
Pierwsze dokumenty wspominające o produkcji wina na tym terenie pochodzą z XI wieku. Impuls zakonów zakonnych i bliskość ważnych miast średniowiecznej Kastylii sprzyjały uprawie winorośli. Rozwój ten osiągnął punkt kulminacyjny w 1600 roku, w środku hiszpańskiego Złotego Wieku, kiedyzłote winao denominacji pochodzenia Rueda osiągnęły wielki prestiż.