Nowy produkt
NOTATKI DEGUSTACYJNE
Aromaty czerwonych owoców przeplatają się z nutami kwiatowymi i korzennymi na eleganckim mineralnym tle. Na podniebieniu jest smaczny, złożony i ma świetną strukturę taninową.
OPRACOWANIE
Odmiany: Merlot, Cabernet.
Tradycyjna fermentacja w stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze.
Leżakowane przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
CIEKAWOSTKI
Château Bélair-Monange to miejsce, którego początki sięgają czasów rzymskich, zajmując poczesne miejsce wśród wspaniałych win Saint-Émilion.
Château Bélair został przemianowany na Château Bélair-Monange z rocznika 2008 jako hołd dla Anne-Adèle Monange, matki Jeana-Pierre'a Moueixa.
W 2012 roku Institut National des Appellations d'Origine potwierdził klasyfikację Châteaux Magdelaine i Bélair-Monange jako Premiers Grands Crus Classés, a następnie potwierdził połączenie obu winnic w jeden podmiot (Château Bélair-Monange).