Więcej informacji na Wina wina czerwone Laveguilla Roble 2019 - outlet wyprzedaz
Nuty degustacyjne:
Kolor: intensywnie czerwony, z fioletowymi refleksami.
Nos: aromaty pierwotne z tymi z jego przejścia przez drewno.
Usta: owocowy smak i równowaga pomiędzy ciałem i kwasowością, to wino koniugowane do perfekcji.
Rozwój i starzenie się:
Po kilkudniowym odpoczynku w zbiorniku rozpoczyna się fermentacja. Proces ten jest w pełni kontrolowany, analizując wszystkie parametry. Wykorzystują cylindryczne zbiorniki ze stali nierdzewnej o pojemności 20.000 litrów, które sprzyjają wymianie substancji, wydobywając z każdego owocu to, co najlepsze. Fermentacja malolaktyczna odbywa się w sposób naturalny, a także jest kontrolowana przez analizę.
Po zakończeniu fermentacji wino jest przygotowywane do dojrzewania w beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu. W zależności od właściwości każdego wina, nasz enolog określa niezbędny czas, w terminach określonych przez Radę Regulacyjną Nazwy Pochodzenia Ribera de Duero. Te beczki starzeją się z kontrolowaną temperaturą i wilgotnością, respektując siłę i charakter naszych win.