Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 186 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 186 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
OPRACOWANIE
Viña Garugele to wyjątkowa winnica założona w kielichu w 1940 roku, położona w San Vicente de la Sonsierra, jednym z najlepszych obszarów La Rioja, na wysokości ponad 600 m n.p.m. i osobiście wybrana przez Carlosa Moro. Jego mała powierzchnia i niska wydajność oznaczają ograniczoną produkcję.
W winnicy pracują w tradycyjny sposób, stosując wyłącznie nawozy organiczne. Prace prowadzone są przy pomocy trakcji zwierzęcej i ręki człowieka.
100% odmiany Tempranillo.
Zbiór ręczny w skrzynkach z pierwszą selekcją przed następną podwójną selekcją (klaster i ziarno).
Fermentacja alkoholowa w kadziach z francuskiego dębu.
Fermentacja malolaktyczna w beczce.
Leżakowane przez 18 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
Limitowana produkcja: 1100 butelek.
CIEKAWOSTKI
Położona w San Vicente de la Sonsierra, w sercu Rioja Alta, ta winiarnia znajduje się w regionie, w którym doskonałość i jakość są podstawowymi oznakami tożsamości, zarówno w metodach produkcji, jak i w renomowanych winach. DOCa Rioja to prestiżowa marka, w której mieści się Bodega CM de Matarromera.
Miasto San Vicente de la Sonsierra, oprócz tego, że słynie z tradycyjnych przekąsek wielkanocnych, jest jednym z najbardziej znanych na scenie winiarskiej i cieszy się międzynarodowym uznaniem. Znajduje się na północny zachód od La Rioja i graniczy z Álavą przez Sierra Cantabria. Jej gleby i specyficzny klimat są w dużej mierze odpowiedzialne za jakość win, ponieważ sierra powoduje efekt „Foehn”, który chroni winnice przed zimnymi wiatrami wiejącymi z północy, pełnymi wilgoci po pieszczotach Morze Kantabryjskie.