Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 20 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 20 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Pierwsze wino wyprodukowane w winnicy Haro było butelkowane pod marką Cune. W stylu „bordo” z Bordeaux Medoc. Wino to ewoluowało, by stać się „Crianzą”, wcześniej znaną jako „Trzeci rok”.
CHARAKTERYSTYKA PRODUKCJI
Fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze winogron z naszych winnic w La Rioja Alta. Fermentacja jabłkowo-mlekowa odbywa się w zbiornikach, a następnie wino leżakuje w beczkach z amerykańskiego dębu przez rok, w którym uzyskuje charakterystyczną dla niego równowagę aromatyczną, a także finezję i globalną ekspresję.
UWAGI KATA
Młodzieńczy kolor, granat z różowymi nutami w menisku. W nosie dominują czerwone owoce, truskawki, maliny i porzeczki, dobrze zintegrowane z aromatami wanilii i toffi z 12-miesięcznego leżakowania w beczkach z amerykańskiego dębu. Zarówno wejście do ust, jak i przejście przez podniebienie jest gładkie, delikatne i eleganckie, z przyjazną taniną i lekką kwasowością, która sprawia, że mamy wino świeże o długim posmaku. Polecane w połączeniu z dowolnym daniem diety śródziemnomorskiej. Temperatura pracy 16-18ºC