Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 26 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 26 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
NOTATKI DEGUSTACYJNE
OPRACOWANIE
Odmiany: Tempranillo, Grenache.
Maceracja wstępna na zimno przez 5 dni.
Fermentacja alkoholowa przez 10 dni w kontrolowanej temperaturze.
Fermentacja jabłkowo-mlekowa w.
Leżakowane przez co najmniej 12 miesięcy w beczkach z amerykańskiego dębu.
CIEKAWOSTKI
Viña Salceda, otoczona własną posiadłością, znajduje się w Elciego, malowniczej wiosce w Rioja Alavesa. Historia Viña Salceda ma zaledwie czterdzieści lat, od jej powstania w 1969 roku, ale konkretny cel jej powstania z nawiązką uzasadnia jej narodziny: produkować wyłącznie czerwone wina najwyższej jakości.
Gospodarstwo składa się głównie z gleb ze starożytnego trzeciorzędu (miocenu), głównie wapienno-gliniastych na zwartym podłożu piaskowcowym. Istnieje jednak duża mozaika innych typów gleb trzeciorzędowych i czwartorzędowych, od wapienia po głazy aluwialne. Dzięki temu mogą robić różne wina, w zależności od działki.