Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 47 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 47 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Fernando de Castilla Klasyczne Amontillado produkowane jest z winogron Palomino. Moszcz ma temperaturę 15 stopni, co oznacza biologiczne starzenie się welonu kwiatowego. Wprowadzany jest do systemu criaderas i soleras na 4 lata. Następnie powraca do 18 stopni, dzięki czemu znika zasłona flory i rozpoczyna się starzenie oksydacyjne, które trwa kolejne 4 lata.
NOTATKI CATA
OPRACOWANIE
Rodzaj winogron: 100% Palomino Fino
Rodzaj starzenia: Starzenie organiczne pod zasłoną flory i późniejsze starzenie oksydacyjne, wszystko w beczkach z amerykańskiego dębu w systemie solera i criaderas.
Lata leżakowania w beczkach: 8 lat
CIEKAWOSTKI
Historia winnicy zaczyna się od rodziny Andrada-Vanderwilde, która ma długą tradycję na tym obszarze, dwa wieki temu.
W 1972 roku Fernando Andrada-Vanderwilde stworzył markę Fernando de Castilla. Powołaniem Bodegas Rey Fernando de Castilla zawsze było oferowanie najbardziej wyselekcjonowanych produktów z Jerez, prezentowanych w elegancki i nowoczesny sposób dla najbardziej wymagającego konsumenta.