Zdjęcie jest tylko orientacyjne i może pokazywać grafikę z innego rocznika.

Gramona Ví de Glass Xarel·lo 2017

23,22 €
bez podatku 18,88 €
Ten produkt nie jest już dostępny

Zobacz inne roczniki

Nowy produkt

  • Ekologiczna i biodynamiczna uprawa winorośli
  • Słodkie wino wykonane z winogron odmiany Xarel·lo , przez winiarnię Gramona położoną w regionie Penedès , w Sant Sadurni d'Anoia

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 49 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 49 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..

INNE PRODUKTY Z TEJ KATEGORII (30)

Inni klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

 

Więcej informacji na Wina wina białe Gramona Ví de Glass Xarel·lo 2017 - wina z penedes

Uwagi do degustacji:

  • Kolor: Pajizo z jasnymi zielonkawymi krawędziami
  • Nos Subtelne na początku. Dzięki natlenowaniu staje się bardziej ekspresyjny. Nuty kwiatowe, wspomnienia cytrusowe - limonka, skórka grejpfruta - owoce egzotyczne - dojrzałe mango i mango - winogrona stołowe, vina brzoskwinia - miód akacjowy.
  • Boca: Przyjazny wstęp, obłędny i glicerynowy krok, koniec utrzymującej się kwasowości, która zapewnia żywość i świeżość.

Opracowanie:

Wykonane w 100% z winogron Xarel·lo, winogrona pochodzą z firmy Can Claramunt, działki pracującej w biodynamice i uprawianej przez Aliances per la Terra.

Gramona Vi de Glass urodziła się w 1997 roku. Obecnie i po latach badań, wino to jest wykonane z nowym prototypem i wsparciem dwóch chłodzonych komór. Ochłodzić winogron od +25 C do + 5 ° C w celu przygotowania do dalszej zamrażania, w temperaturze od -6 ° C i -8 ° C, w zależności od stężenia cukrów i za pomocą ciekłego azotu. Ten proces chłodzenia poprawia zamrażanie winogron, osiągając w ten sposób większą szybkość i jednorodność procesu. Miąższ pozostaje sfermentowany w butlach o pojemności 300 litrów przez 2 miesiące. Ta fermentacja trwa więcej czasu niż zwykle ze względu na wysokie stężenie cukrów. Otrzymany wynik to bardzo skoncentrowane wina owocowe, słodkie i orzeźwiające w tym samym czasie.

Ekologiczna i biodynamiczna uprawa winorośli
W oparciu o skrupulatną obserwację i leczenie czynników wpływających na naszą ziemię i jej środowisko. Nie stosujemy chemicznych środków chwastobójczych ani pestycydów, używamy surowców naturalnych, których głównym celem jest zachowanie równowagi środowiska i utrzymanie spontanicznych pokryć roślinnych w celu uzyskania gąbczastych gleb. Poprzez biodynamikę, krok poza ekologię, ożywimy nasze viny i dążymy do podniesienia poziomu różnorodności biologicznej: stosujemy napary i wywary roślin, aby uniknąć szkodników, i opracowujemy własny kompost zwierzęcy i roślinny i nasz własny przygotowany z naszej hodowli bydła, owiec i koni.

Dane techniczne

Typ Wina
Wina Białe
Zawartość Alkoholu
9.5%
Rocznik
2017
Prezentacja
1 butelka

Do łączenia z

Łączenie
Sery

Akcesorie

Menu

Kod QR

Porównaj 0