Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 30 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 30 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
NOTATKI CATA
OPRACOWANIE
Odmiana: Garnatxa Blanca (100%).
Zbiór ręczny w przyczepach 2500 kg.
Tłoczenie niskociśnieniowe i fermentacja alkoholowa w stali nierdzewnej w temperaturze 18-20°C.
Maceracja przez 2 godziny.
Spontaniczna fermentacja malolaktyczna.
CIEKAWOSTKI
Pasja Pepe Raventósa do przywracania krajobrazu i starych winnic wysokogórskich w sercu Penedés doprowadziła go do odkrycia Can Sumoi. Zintegrowane i opuszczone gospodarstwo rolne z 1645 r., położone na wysokości 600 m n.p.m., z 20 hektarami ponad 50-letnich winorośli i 380 ha lasów; główna winnica i trzy zabudowania gospodarcze z końca XVII wieku, w których produkowano wino.
Gospodarstwo ze wspaniałym widokiem na Morze Śródziemne, gdzie w ciągu zaledwie 6 zbiorów odzyskano całą opuszczoną winnicę i zasadzono nowe; i pomógł chronić otaczający go las.
Can Sumoi sytuuje się w kontekście win naturalnych i jest uznawana za jedną ze 100 najlepszych winnic na świecie, według prestiżowego amerykańskiego magazynu Wine & Spirits.