Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 44 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 44 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
NOTATKI DEGUSTACYJNE
OPRACOWANIE
Odmiana 100% Listán negro.
Ręczny zbiór w pudełkach 15 kg.
10-dniowa fermentacja w otwartych plastikowych wiadrach z własnymi drożdżami.
Starzony przez 4 miesiące w używanych beczkach o pojemności 500 litrów.
Na koniec wino trafia do zbiornika ze stali nierdzewnej w celu naturalnej dekantacji i butelkowania.
CIEKAWOSTKI
Juan Francisco Fariña Pérez jest enologiem, którego celem jest opracowywanie win w sposób rzemieślniczy, rodzinna tradycja, którą prowadzi w Dolinie Güímar (Teneryfa) od 1999 roku, kiedy zaczął butelkować własne referencje.
Ta winnica bardzo wyraźnie podkreśla znaczenie uprawy i utrzymania winorośli w celu uzyskania produktu wysokiej jakości. Winnice znajdują się na wysokościach gminy Arafo, na wysokości nad poziomem morza od 750 do 800 metrów.