Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 20 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 20 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
NOTATKI DEGUSTACYJNE
OPRACOWANIE
100% odmiana Cayetana.
Moszcz z wolnego wybiegu uzyskuje się poprzez lekkie rozdrobnienie winogron w celu uniknięcia zmian organoleptycznych.
Fermentacja w temperaturze 12ºC w trochostożkowych zbiornikach ze stali nierdzewnej.
CIEKAWOSTKI
Po wybraniu działek w naszych winnicach, z których wszystkie mają średni wiek 20 lat, skupiamy się na pomocy winorośli w dojrzewaniu owoców, zielonym przycinaniu, usuwaniu liści w celu napowietrzenia kści, stosowaniu naturalnych środków zapobiegawczych w celu uniknięcia chorób, gdy już zdecydujemy się na datę zbioru, dokonujemy zbiorów nocnych, starając się, aby winogrona nie dostały się do winnicy o temperaturze powyżej 20ºC, w pudełkach o wadze nieprzekraczającej 14 kg. Po dotarciu do winnicy, po wyrzuceniu winogron przy naszym stole selekcyjnym i wykorzystując grawitację naszych urządzeń, odszypułkowujemy i lekko wyciskamy, aby pod wpływem swojego ciężaru owoce wpadły do prasy pneumatycznej i tam przystępujemy do ekstrakcji moszczu, zawsze w atmosferze obojętnej. Zabieramy ten moszcz z wolnego wybiegu do naszych małych zbiorników ze stali nierdzewnej, aby przeprowadzić fermentację alkoholową w temperaturze 12ºC, unikając w ten sposób lotności aromatów. Celem jest zachowanie wszystkich aromatów naszych rodzimych odmian i umożliwienie Ci cieszenia się złożonością, jaką oferują i zabrania Cię z powrotem do ich pochodzenia, które jest niczym innym jak odzwierciedleniem naszego terroir.