Zdjęcie jest tylko orientacyjne i może pokazywać grafikę z innego rocznika.

Miquel Jané Baltana Selecció 2013

69,19 €
bez podatku 56,25 €
Ten produkt nie jest już dostępny

Zobacz inne roczniki

Nowy produkt

  • Historia Bodega Miquela Jané sięga końca XIX wieku.
  • Położony w znakomitej okolicy Penedés, na balkonie Font-Rubí, Penedés.
  • Opracowany z Merlotem i Cabernetem z około 10 letniej winorośli, z lekkim starzeniem się.
  • Aromaty czerwonych owoców z nutą drewna, dojrzałej truskawki, miękkiej garbnika, słodkiego i eleganckiego.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 146 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 146 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..

INNE PRODUKTY Z TEJ KATEGORII (30)

Inni klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

 

Więcej informacji na Wina wina czerwone Miquel Jané Baltana Selecció 2013 - wina z penedes

Uwagi degustacyjne

Wygląd: średniowarstwowe czerwone wino, z dojrzałymi odcieniami wiśni, które oznaczają wino o dobrej jakości życia w butelce.

Aromat: lekki zapach drewna, o bardzo dojrzałym, czerwonym aromacie, z nutką ziół o niskiej lesistości, balsamiczny i bardzo świeży.

Podniebienie: jego okrągły garbnik i doskonałe połączenie owoców i dębu z beczki wyróżniają się.

Opracowanie:

Jest to najbardziej złożone czerwone wino w winnicy, pochodzące z winnic Cabernet Sauvignon i Merlot z majątku Cal Costas, tuż obok winnicy, około 10 lat.

Winorośl, która ma pracować w taki sposób, że daje możliwie najniższy plon. Umieszczony na równinie dotkniętej wiatrem i dość słabej glebie, czyni czerwone winogrona małymi i z wysokim stężeniem polifenoli. W połączeniu z wysokością posiadłości, owocuje to tępym czerwonym winem, rzadko spotykanym w Penedès.

Zbierany o świcie, wcześnie rano przybiera świeży, a winiarnia jeszcze w penunbrze. Bezpośrednio poślizgnięty i inkubowany do zbiornika samoczynnie opróżniającego.

Makremarowanie wstępne 1 dzień i dość zimne, z pompowaniem w celu uzyskania maksymalnych owocowych aromatów. Maceracja - fermentacja trwająca około 12-15 dni, w zależności od rocznika, w celu uzyskania wszystkich właściwości skóry.

Minimalne wykrwawienie i wyciskanie skórki zgodnie z jej smakiem. Odpocząć w stali nierdzewnej, gdzie będzie robić malolaktyczne. Po zakończeniu procesu złego samopoczucia, wino jest przenoszone do 225-letnich francuskich beczek dębowych, gdzie dojrzewać będzie od 9 do 12 miesięcy, w zależności od degustacji i rocznika. Późniejsze starzenie w butelce przez co najmniej 6 miesięcy.

Małżeństwo: z grillowanymi żeberkami jagnięcymi, wszystkimi rodzajami kiełbas, dojrzałym serem owczym, mielonym mięsem lub dziczyzną.talonii.

Dane techniczne

Typ Wina
Wina Czerwone
Styl Wina
Czerwone - Mocne
Rodzaj Winogron
Merlot, Cabernet Sauvignon
Rodzaj Starzenia
Con crianza
Zawartość Alkoholu
14.0%
Rocznik
2013
Organiczne
Zdobywca srebrnego medalu w konkursie Decanter World Wine Awards 2014.

Do łączenia z

Łączenie
Sery twarde, Mięso grilowane, Dziczyzna, Wędliny, Mięso grilowane, Jagnięcina

Akcesorie

Menu

Kod QR

Porównaj 0