Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 40 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 40 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Tradycja i technologia rzemieślnicza charakteryzują Terras Gauda, w którym zdobyli wyjątkową markę Albarino. We współpracy z CSIC wybrali pięć odmian winogron albarina o najwyższej jakości, odporności i organoleptycznych właściwościach winnic tej winnicy, aby uzyskać pojedynczy ferment i nie manipulować genetycznie. Pierwsze wino galicyjskie z własnym DNA.
Nota degustacyjna
Opracowanie i starzenie się
Ten opracowany z moszczu łzowe Noble szczepów autoctonas Doliny O Rosal, znajduje się na galicyjskich brzegów rzeki Rio Mino, bardzo blisko i to przepływa przez ziemie La Guardia przeciwko sąsiedniej Portugalii i wewnątrz nazwy pochodzenia Rias Baixas
Opracowano z odmianami 70% Albarino, 18% Caino i 12% Loureiro.
Albarino przyczynia się do połączenia z owocowymi aromatami i objętością w jamie ustnej. The Loureiro daje nam dobrą kwiecistą intensywność, a Caino oferuje mieszankę aromatów egzotycznych owoców, balsamicznego i najważniejszej, wspaniałej struktury i osobliwości.
Albarino i Caino pochodzą z działek o niższej wysokości, to znaczy o wyższej wilgotności i cieplejszej, co oznacza wcześniejsze zbiory, a zatem wyższą koncentrację, niższą kwasowość i więcej zawartości w winach. Ten Albarino jest tym, który jest zbierany wcześniej, między 16 a 21 września, a ostatnia odmiana Caino, która jest zbierana, od 26 do 29 września, jest najnowsza, chociaż po raz pierwszy została zebrana przed miesiąca października.
Loureiro pochodzi z winnic na większej wysokości i niższej wilgotności, świeższych, powodujących wolniejsze dojrzewanie, które zapewnia żywe Laureiro z intensywnymi aromatami i miękkością w ustach. Jest zbierany od 24 do 25 września.
Po maceracji zimnego o różnych czasach w zależności od gatunku, fermentację prowadzi się w niskiej temperaturze, ze stali nierdzewnej. Następnie naturalnych drożdży wybranych z winnic wytwórni własnej, wino jest stabilizowana na zimno, odsącza się i dodaje się w butelkach.