PradoRey Roble Origen: pochodzenie kategorii dąb w Hiszpanii, obecnie odnowiony.
Kopia Tempranillo, Cabernet Sauvignon i Merlot z 8 nieruchomości i z lekkim 3-miesięcznym przejazdem w dębowych beczkach europejskich i amerykańskich.
Wino, w którym owoce i kremowość miękkiej i przyjemnej taniny wyróżniają się w szczególny sposób.
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 22
punktów lojalnościowych.
Obecna zawartość koszyka wygeneruje 22
punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Więcej informacji na Wina wina czerwone PradoRey Roble Origen 2023 - wina z ribera del duero
Notatki smakowe:
Kolor: purpurowa czerwień z lamówkami Nasrid.
Nos: świeże nuty czerwonych i czarnych owoców, takich jak jeżyny i wiśnie oraz balsamiczne nuty wanilii.
Podniebienie: Zrównoważony, z miękką i przyjemną taniną. Wino okrągłe i oleiste. Ciekawa mieszanka korzennych akcentów z jagodami w posmaku.
Opracowanie i starzenie:
Wykonane z odmian Tempranillo (95%), Cabernet Sauvignon (3%) i Merlot (2%) z 8 posiadłości, które składają się na Finca Real Sitio de Ventosilla położony w Gumiel de Mercado (Burgos) na wysokości 813 metrów nad poziomem morza. Zbiór ręczny, po którym następuje fermentacja wstępna na zimno przez 3 lub 4 dni. Następnie jest poddawany fermentacji w kontrolowanej temperaturze w zbiornikach ze stali nierdzewnej przez 15 dni z autochtonicznymi drożdżami. Po zakończeniu procesu, wino dojrzewa na własnym osadzie drożdżowym przez 3 miesiące w europejskich i amerykańskich dębowych beczkach i 5 miesięcy w butelce.
Ciekawostki:
Winiarnia z historią: Jego jakość ma historię, a niektóre z jego winorośli mają ponad sto lat. Winiarnia została sprzedana królowej Isabel la Católica w 1503 roku. Carlos I podarował ją markizowi Denii. W 1600 roku wybudowano tam Pałac Królewski. Tantiema przejęła winnicę aż do XIX wieku, kiedy to przeszła w ręce księcia Caldasa. W 1921 roku przeszedł ostatecznie w ręce osób prywatnych.
"Diario de León" Odważny i uwodzicielski. Był to pionier, ponieważ wyznaczył drogę do naśladowania w szlachcie wina Ribera del Duero. Dziś, siedemnaście lat później, "PradoRey Roble" jest gwiazdą drugiej enologicznej rewolucji, ale nadal jest to młode, odważne, energiczne, niespokojne i śmiałe czerwone wino. I, powiedzmy sobie szczerze, uwodzicielski punkt