Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 29 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 29 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
NOTATKI DEGUSTACYJNE
OPRACOWANIE
Odmiana 100% Mazuelo.
Winogrona z posiadłości La Dehesilla, złożone z ferrytycznych gleb gliniastych z piaskami i kręgielnią trzeciorzędową (łupkową).
Ręczny zbiór w małych przyczepach i enkube ze stali nierdzewnej.
Maceracja przed fermentacją trwająca jeden tydzień w temperaturze 8 °C.
Fermentacja z rodzimymi drożdżami w maksymalnej temperaturze 14 ºC, jabłkowo-mlekowa ze skórkami (75 dni w zbiorniku) bez siarki.
Dojrzewał przez 12 miesięcy w beczkach.
CIEKAWOSTKI
Bodegas Gregorio Martínez ręcznie wybiera swoje najlepsze owoce z 20 mikropoletek, zasadzonych w latach 1904-1945, o różnych orientacjach, na wysokości 550 metrów.