SMAKUJĄCY
Barwa fioletowo-czerwona z bardzo wysoką warstwą, z bardzo wyraźnym fioletowym obrzeżem. Pikantne aromaty czarnych owoców, pieprzu, goździków, liści morwy, a wszystko to na tle mineralnym i runa leśnego. W ustach bardzo balsamiczne, mineralne, z pikantnymi doznaniami (powtarzają się pieprz, kwiat róży, kminek, goździki), z eleganckim, żywym i długim posmakiem.
WINO
Ręczny zbiór w małych skrzynkach o pojemności dziesięciu kilogramów. Chłodzenie w zimnej komorze, aż temperatura winogron osiągnie 3 °C. Podwójna selekcja grona i ziaren, z delikatnym odszypułkowaniem i rozdrobnieniem. Wadzenie grawitacyjne w kadziach z drewna dębu francuskiego bez pompowania i winifikacja oddzielnie od działek. Maceracja na zimno i fermentacja przez 20 dni na rodzimych drożdżach. Degradacja grawitacyjna do nowych i dwuletnich beczek z francuskiego dębu przeprowadzić fermentację malolaktyczną.
HODOWLA
14 miesięcy przebywania w tych beczkach różnych bednarzy, opiekanych i pochodzenia, bez regałów, pozostawanie z osadem do czasu butelkowania i przeprowadzania okresowego batônażu przez pierwsze cztery miesiące. Wino butelkowane jest bez filtrowania i klarowania, dlatego z czasem mogą pojawić się niewielkie opady pochodzenia naturalnego.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Styl Wina
-
Czerwone - Mocne
- Rodzaj Winogron
-
Maturana
- Rodzaj Starzenia
-
Con crianza
- Zawartość Alkoholu
-
15.0%
- Temperatura Podawania
-
16
- Rocznik
-
2016
- Opakowanie Ozdobne
-
Tak
- Punkty AporVino
-
95
Do łączenia z
- Łączenie
-
Kuchnia regionalna,
Zupy i gulasze,
Mięso grilowane,
Dziczyzna,
Foie,
Wołowina duszona