Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 47 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 47 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
NOTATKI DEGUSTACYJNE
OPRACOWANIE
100% odmiana Monastrell.
Zbiór ręczny w skrzyniach 18 kg.
Fermentacja alkoholowa z rodzimymi drożdżami w zbiornikach ze stali nierdzewnej.
Fermentacja jabłkowo-mlekowa w beczkach.
Leżakowane przez 10 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
CIEKAWOSTKI
Rafael Cambra to mała winiarnia, która rozpoczęła działalność w 2001 roku w starym garażu owocowym w Ontinyent. W 2008 roku przenieśli się do Fontanars dels Alforins, ponieważ mieli tam winnice.
Zaczęli od produkcji 8 beczek Monastrel "Uno", a później rozszerzyli produkcję na Cabernety Sauvignon i w "Rafael Cambra Dos". Od 2011 roku zajmują się odzyskiwaniem prawie zaginionej lokalnej odmiany, Forcalla, produkując z niej dwa wina: "La Forcalla de Antonia" i "CasaBosca". W 2012 roku zaczęli od działki obsadzonej odmianą Arco, z której powstaje "CasaLabor".
Winiarnia prowadzi ekologiczną i ścisłą uprawę suchą na 42 hektarach winnic, 12 własnych i 30 dzierżawionych. Rodzime odmiany (Monastrel, Arco i Forcalla) kielich i kraty dla Cabernet Sauvignon i.